Gebze Depoculuk Hizmetleri

Lojistik; nakliye, envanter, depolama, malzeme idaresi ve ambalajlama bilgilerinin birleştirilmesini kapsar. Lojistik işletme sorumluluğu, ham maddenin coğrafi konumlanması, sürecin işletilmesi ve ihtiyaçların mümkün olan en düşük maliyetle karşılanarak işin bitirilmesidir.

Lojistik’te depolama: belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır. Depolama süresinin uzunluğu depoları farklılaştırır. Depolama süresinin uzun olduğu yerlere depo denirken, süre kısaldıkça bu yerlere Dağıtım Merkezi, daha da kısaldıkça Aktarma Merkezi denir.

Kara Yolu Taşımacılığı: Uluslararası taşımacılık faaliyetlerinde kritik rol üstlenen kara yolu taşımacılığı rekabetin en çok yaşandığı taşıma türü. Kara yolu taşımacılığı, kapıdan kapıya aktarmasız taşımaya olanak tanıması sayesinde eşya yıpranmasını en aza indirir.

Deniz Yolu Taşımacılığı: Dünyada en çok tercih edilen taşıma yöntemi, güvenli ve düşük maliyetli olması nedeniyle deniz yolu taşımacılığı. Çok büyük miktardaki ürünler deniz yolu taşımacılığı ile taşınabilir.

Demir Yolu Taşımacılığı: Transit ülkelerin tercih ettiği demir yolu taşımacılığı ağır tonajlı ve havaleli yükler için uygun olması ve yüksek yatırım maliyetleri nedeniyle genellikle devletler tarafından kullanılır. Kara yolu trafik yükünü hafifleten demiryolu taşımacılığı, Türkiye’de Demir Yolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Kanunu’nun yürürlüğe girmesi gibi teşvik edici düzenlemelerle artış gösterdi.

Proje Taşımacılığı: Proje lojistiği hakkında normal araçlarla taşınması imkansız olan büyük ve ağır malzemelerin taşınmasıdır diyebiliriz. Bu taşımacılık yöntemi için lowbed veya kırkayak tipi özel taşıma araçları mevcuttur. Proje lojistiği belki de lojistik alanının en ağır dalıdır. Öyle ki, büyük hassasiyet, sıfır hata ve özenli sevkiyat planlaması gerektirmektedir.

Konteyner Taşımacılığı:  Çeşitli konteyner türleri sayesinde yapılan taşımacılığı anlatır. Konteynerler standart ölçülerde üretildikleri için çok çeşitli şekilde yüklenebilir, farklı araçlara aktarılabilir, bu sayede verimli bir taşıma sağlarlar. Konteynerlerin açılmaksızın gemilere, kargo uçaklarına, trenlere veya karayolu taşımasına uygun araçlara yüklenebilmeleri uluslararası alanda yaygın olarak kullanılmalarını sağlamıştır.

Depo Çeşitleri: Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.

Gebze Depoculuk Hizmetleri hakkındaki sorularınızı Whatsapp üzerinden sorabilirsiniz. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Menü